NOTÍCIES   NOTÍCIES

Informació del grup de govern socialista a l'Ajuntament

 

 

  • Empreses que no han cobrat

  • dèficit en la gestió de la ludoteca

  • El Serfev reclama 13.500 euros
  • ...

Tal com van prometre els socialistes al llarg de la campanya electoral, que la seua gestió municipal anava a ser el més transparent possible,  el dimecres 24 d'agost  a les 21h l'equip de govern socialista de l'Ajuntament de la Pobla realitzava una sessió informativa al poble   dels dos primers mesos de govern.

L'alcalde Vicent Gomar va iniciar l'acte dient que la informació que anaven a donar era motivada, en primer lloc, per la promesa electoral de transparència i, en segon lloc, per les malintencionades informacions que membres del PP havien donat a determinats mitjans de comunicació, alhora que anaven difonent-les pel poble. Tot seguit va cedir la paraula a cadascun dels regidors socialistes que donaren compte de la seua gestió.

 

XARA

La Pobla del Duc

 

TRANSPARÈNCIA EN LA GESTIÓ SOCIALISTA

"Qui vulga pot passar per l'Ajuntament i li podrem mostrar amb documents tot el que estem dient..." són paraules del regidor socialista d'Hisenda

Sospites de sabotatge a la piscina municipal

Arran dels fets ocorreguts en la piscina municipal a mitjan juliol, que l'aigua va entrar en procés de descomposició, entre altres causes pel robatori de l'equip de filtratge de l'aigua, l'alcalde Vicent Gomar va aportar un altre dato: el responsable del manteniment de la piscina va detectar que la clau que dóna pas a l'entrada de l'aigua clorada estava quasi tancada la qual cosa impedia l'entrada del cloro corresponent. Davant la sospita que alguna persona amb clau d'accés  al recinte de la piscina va ser la que va manipular la clau de pas, la corporació va optar per canviar els panys de les diferents dependències de la piscina.

V. Gomar, també va remarcar l'estat lamentable en què es van trobar la piscina en el moment que es van fer càrrec de l'Ajuntament: mig buida, amb nombroses deixalles dins d'ella com palets, pedres... igual que els vestuaris, que romanien tancats i sense netejar des de l'any anterior.

ïïïï

En referència al bar que hi ha al Centre Social Vicent Gomar va destacar que la corporació anterior va realitzar un conveni amb l'empresa que regenta el Centre Social en el qual l'Ajuntament li pagaria 45.000 euros, i en la gestió d'esta empresa també estava inclós el bar. La relació que mantenen esta empresa i les persones que porten el bar, segons Vicent no és incumbència de l'ajuntament. Això sí, va remarcar Gomar,  el bar estarà solament obert en horari del Centre Social, de 8'30 del matí a 18'30 de la vesprada, i no podrà ocupar més instal·lacions del Centre Social llevat d'aquelles que estan establides en el conveni, contràriament seria fer competència desleal a la resta d'establiments del poble.

ïïïï

Finalment, l'alcalde va voler deixar ben clar que l'assumpte de la piscina, com d'altres parladuries provocades per Partit Popular no tenen altre objectiu més que distraure l'atenció dels poblatans del vertader problema que han deixat: l'endeutament, que ascendix a més de 5 milions d'euros(800 milions de pessetes) a causa de la mala gestió i malversació de la hisenda municipal.

 

 Agricultura i medi ambient

El regidor Vicent Fayos, responsable de l'àrea d'agricultura i medi ambient va donar detalls del treball que estaven realitzant el personal contractat del paro: neteja de parcs i jardins i altres àrees urbanes del poble. El regidor va tindre paraules a este personal contractat. El Consell Agrari encara no s'havia constituït perquè faltaven encara la decisió d'algunes entitats.

Sanitat, benestar social, educació, dona i joventut

Mari Carmen Soler és la responsable d'estos departament de l'ajuntament. en primer lloc, va informar sobre el treball dels 6 becats per la diputació així com dels 600 euros que els corresponia de salari. Entre el treball realitzat va destacar el fitxatge dels 1600 llibres que el sr. César Brotons va deixar en herència a l'ajuntament i que es trobaven en dos palets plens de pols en dependències municipals. En el centre social s'ha condicionat una sala per a en un futur pròxim poder consultar-los.

També va fer referència al tractament ecològic a què s'han sotmés els edificis públics municipals com el centre de salut per tal de desinfectar-los de possibles plagues i remarcà els 2.300 euros que queden per pagar de l'any passat i part d'enguany.

Referent a l'AMPA, Associació de Pares i Mares dels centres escolars del poble, va dir que esta associació havia demanat que tancaren el trànsit de vehicles pel carrer Carles Canut, en el moment de l'eixida dels escolars, petició acceptada per l'ajuntament. També se'ls ha oferit un local per poder distribuir els llibres de text.

En el tema de la ludoteca va explicar que l'ajuntament anterior tenia una empresa contractada per a la seua gestió que sols s'ocupava del personal, tota la resta del material i despeses que comportava la ludoteca: calefacció, paper, fotocòpies, pintures... tot anava a càrrec de l'ajuntament. Els xiquets que assistien pagaven quotes entre 30-35 euros, per tant l'ajuntament arreplegava uns 8.600 euros i li'in donava a l'empresa 22.240, creant d'eixa manera un dèficit municipal de 13.640 euros.

 Turisme i promoció econòmica

 La regidora de turisme i promoció econòmica Maria José Soler va dir que estaven preparant de manera galopant les pròximes festes patronals ja que quan va accedir a l'ajuntament no hi havia res preparat. El personal contractat del paro ha sigut el que ha realitzat la decoració festiva del poble, no han hagut de contractar cap empresa, cosa que ha comportat un gran estalvi. Enguany les senyeres que adornen els carrer han costat 700 euros, mentre que en la legislatura anterior del PP es contractava una empresa que costava al poble quasi 5.000 euros.

La regidoria d'Hisenda

El socialista Jordi Bravo responsable de la hisenda municipal de l'ajuntament va fer una exahustiva exposició de la situació econòmica del municipi així com de les actituds balafiadores de l'anterior corporació municipal regida pel popular N. Navarro.

El SERVEF (Servici Valencià d'Ocupació i Formació) reclama a l'ajuntament 13.500 euros per una partida que no considera de material didàctic. És a dir, en l'anterior govern del PP, quan van realitzar el pla de formació que va ocupar moltes persones durant un any, en el curs de viticultura van incloure etiquetes, botelles, tapons...etc com a materiat didàctic per poder augmentar la subvenció. Ara el SERVEF se n'ha adonat i  reclama a l'ajuntament  els 13.500 euros que els havia concedit.

Referent al vi embotellat per part de l'ajuntament, la seua elaboració ha creat un dèficit de més de 100.000 euros a les arques municipals. Per tal de donar-li eixida han proposat distribuir-lo en els diferents actes d'estes festes: vins d'honor, paelles. En la bodega de la Cooperativa Vitivinícola encara queden 3.000 litres sense embotellar. Vi que embotellarà la Cooperativa segons l'acord a què han arribat Ajuntament i Cooperativa. També sotmetran al pròxim plenari baixar el seu preu.

PackagingSegons la comptabilitat de les botelles que ha realitzat l'ajuntament, en falten 1.000, que no saben que s'han fet d'elles. (1.000 botelles x 5€ que valen ara = 5.000 euros)

NOTA: El vi que ja està embotellat es troba en una bodega particular i NO en la Cooperativa. Els 150 euros que paga de lloguer l'ajuntament és a la bodega particular i NO  a la Cooperativa, ja que esta entitat sempre ha cedit les seues instal·lacions de manera desinteressada.

A l'empresa que duu la neteja de dependències municipals no se li han pagat els últims sis mesos i l'ajuntament d'ara ha hagut de pargar-li un mes a fi que pogueren cobrar les treballadores del poble.

Són moltes les empreses  que s'han quedat sense cobrar per les faenes realitzades en l'anterior legislatura, entre elles algunes del poble com Ferrer Bravo, a la qual se li adeuden 17.000 euros.

300.000 euros d'una subvenció destinada a pagar una fase del Centre Social s'ha desviat altres partides de l'ajuntament i l'empresa constructora s'ha quedat sense cobrar.

La paraula al públic assistent

Finalment l'alcalde va donar la paraula al públic assistent per tal que es preguntara el que vulgueren.

El representant d'AIPD (Agrupació Independent de la Pobla del Duc, partit en l'oposició i que compta amb un regidor) Joan Bataller va fer ús de la paraula amb la finalitat de remarcar que la Cooperativa no cobrava cap lloguer a l'Ajuntament per la cessió de les seues instal·lacions al projecte del vi de l'anterior corporació.

ïïïï

Segons fonts de la Cooperativa Vitivinícola, en el conveni de col.laboració que la Cooperativa va fer amb l´Ajuntament,  esta  li cedia l´ús gratuït de l´antiga alcoholera. Textualment diu el conveni:
 " La Cooperativa cede de forma gratuita unos espacios perfectamente delimitados en sus instalaciones para el desarrollo de las actividades de vinificación...."
A més, s´ha necesitat de la intervenció de la Cooperativa per poder fer mols tràmits, com ara: l´autorització de l´ús de les etiquetes pel Consell Regulador de Denominació d`origen, o la subvenció per a la compra de barriques, que es va haver de demanar a nom de la Cooperativa.
 En definitiva tot el que s´ha fet ha sigut de manera desisteresada.

principal