NOTÍCIES   NOTÍCIES

La raimà: la gran mentida del PP

 

 

  • Transparència en la contractació d’obres municipals

  • La piscina municipal

  • Sorpreses i més sorpreses que ha deixat en herència el PP
  • ...
 

 

XARA

La Pobla del Duc
 

La raimà: la gran mentida del PP

La festa de la ‘raimà’,  inventada pel titular de la corporació municipal anterior, ha sigut des del principi una gran mentida. Primer, per justificar este event festiu el govern del PP i al seu cap N. Navarro es van inventar allò que en acabar la verema els poblatans, de principis del segle passat, s’acaçaven a  cabrerots; així resa en http://www.laraima.es/raima-pobla-duc.htm (web que encara està vigent). Però això, dins del context de la gran mentida, és pecata minuta. La gran mentida és que s’ha fet creure al poblatans  que la festa de la raimà ha sigut sempre subvencionada: bé per empreses particulars, bé per subvencions de l’administració autonòmica. La raimà, segons fons de l’actual corporació municipal, sempre ha sigut finançada per les arques municipals de la Pobla. En paraules del tresorer de l’ajuntament, el socialista Jordi Bravo: ni la primera, totes, totes les raimades les ha pagades el poble.

El PP de la Pobla ha fet declaracions a alguns mitjans de comunicació i acusa els socialistes i a AIPD d’una “evident falta de ganes de treballar” per a poder fer la raimà, falta de ganes de treballar perquè no han aconseguit cap subvenció per a realitzar-la.

Estes afirmacions carregades de cert cinisme, contrasten amb la realitat que ha posat de manifest l’actual govern socialista i avalen la gran mentida que ha sustentat la raimà durant el govern del PP.

Televisions de tota Espanya, periòdics, presentacions a València, rodes de premsa… i un llarg etc. Tot pagat amb diners de les arques municipals, entre 40.000 i 60.000 euros cada any.

 Transparència en la contractació d’obres municipals

Els socialistes van deixar clar en la campanya electoral que la transparència  anava a ser un dels seus lemes i, a hores d’ara així ho estant fent. El plec d’obres per a la reforma del camp de futbol és un plec obert a qualsevol contractista que vulga presentar-se. També, segons fons municipals, les obres en el cementeri municipal han sigut oferides a empreses de construcció de la Pobla.

 La piscina municipal

A mitjan mes de juliol, la piscina municipal va ser objecte d’un robatori del seu sistema de depuració i drenatge. Van passar uns dies en què l’aigua no rebia el tractament adequat i va empitjorar les seus condicions, fins al punt que es formaren alguns rotgles d’algues. Els responsables de la piscina subsanaren immediatament les condicions de l’aigua amb la compra d’un nou sistema de depuració.

Este entrebanc ha sigut aprofitat per alguns militants del PP que informaren a alguns mitjans de comunicació i, a més, enviaren un equip de la televisió MK a fi que informara de les males condicions de la piscina, cosa que no va poder fer perquè les condicions de la piscina no eren tan greus com van manifestar els del PP a MK . Fins i tot, el militant del PP que va avisar a la MK després es va acovardir i no va voler fer declaracions, ni al telèfon ni davant la càmera. 

Des de la corporació municipal socialista diuen que eixa és la manera de fer oposició del PP, desacreditant el poble.  El segon tinent d’alcalde, Jordi Bravo,  diu que quan el PP manava l’aigua de la piscina s’ha fet moltes vegades verda, fins al punt de tancar-la  alguns dies per tal de buidar-la i sanejar-la i nosaltres no vam dir res, ni vam anar pregonat-ho pels mitjans de comunicació. Si això que fan ells es fer pobleper cert, afig el regidor, enguany és l'any que més diners s'estan traent de la piscina.

La piscina municipal, enguany durant les festes, estarà oberta contràriament al que s’ha fet els anys anteriors.

 Sorpreses i més sorpreses que ha deixat en herència el PP

 El testament que ha deixat el popular N.Navarro al front de la corporació municipal de 2003 a 2011 és una gran caixa de sorpreses. Algunes d’elles són:

  • Del pressupost municipal d’enguany ha deixat un dèficit de més de 180.000 euros, és a dir, que per poder acabar l’any l’actual la corporació haurà de traure eixos diners d’on siga.
  • La plaça de bous de l’any passat encara està per pagar.
  • Del manteniment de la piscina municipal  queduen per pagar factures per valor de 6.000 euros.
  • L’empresa que va realitzar les obres de l’estructura del Centre Social en 2007 reclama 400.000 euros que se li deuen.
  • L’asfaltat dels camins de l’any 2007 encara està per pagar.
  • El vi embotellat : una lacra més per a la hisenda municipal. Un gran desfasament entre el que ha costat de fer i els ingressos previsibles, a més d’un lloguer mensual en la bodegueta particular on es troben(150 euros mensuals. Pagats, estos sí, puntualment.)

Propòsit de baixar la contribució

L’actual govern socialista a la Pobla es proposa, per tal de fer front a la situació de dèficit econòmic que ha deixat en herència el PP, realitzar uns pressupostos municipals de caràcter bianual, amb la finalitat de racionalitzar millor els gastos i els ingressos, tot tenint en compte els deutes. No obstant això, tenen el ferm propòsit de baixar els impostos de contribució urbana i adequar-los a la realitat econòmica del poble.

Bous al carrer

Després de molts anys torna de nou la tradició poblatana de bous al carrer. La festa taurina, que es realitzarà en els carrers on sempre s’ha fet —plaça l’Església, carrer Soriano, plaça la Independència, carrer San Cristòfol— ha topat amb l’oposició d’alguns veïns d’estos carrers que amb l'arreplega de firmes dels veïns tractaven d’impedir que s’hi realitzara. Contrariament, veïns dels mateixos carrers mostraren a l’ajuntament la seua conformitat. La festa de bous al carrer, ha manifestat l’alcalde Vicent Gomar, ha estat ben acceptada per la penya taurina La Estocada que en tot moment s’han posat a disposició de l’ajuntament i així ho van manifestar dos dels seus directius en una entrevista que vam tindre.

Agraïments

L’alcalde Vicent Gomar ha manifestat a XARA el seu agraïment i el de la corporació a les persones que este estiu, bé a través de la beca de la Diputació o bé a través de l’oficina del paro, han treballat i estan treballant per a l’ajuntament, és a dir per al poble. Han mostrat un gran interés la qual cosa és d’agrair.

principal