NOTÍCIES   NOTÍCIES

Crònica de la sessió plenària de l'Ajuntament del 10 de febrer de 2012

 

  • Els socialistes critiquen, en la moció presentada, la política de grans events practicada per la Generalitat Valenciana, que ha donat com a resultat el deteriorament de servicis públics com la sanitat i l'educació. La resposta del portaveu del PP Natalio Navarro ha sigut: "Cadascú administra en sa casa els diners conforme vol"

XARA | La Pobla del Duc | 12/02/2012

 

 

El primer ple de l'ajuntament del 2012 continua amb la mateixa intensitat dialèctica entre el grup socialista en el govern i el portaveu del PP

 L'establiment d'una xarxa telemàtica municipal a través de la qual el poblatà podrà realitzar tràmits administratius online i evitarà així desplaçar-se a les oficines municipals va posar d'acord a tots els membres de la corporació municipal.

 L'obra que presentava el govern municipal per a condicionar les instal·lacions esportives del poble no va comptar amb el consentiment del PP , que es va abstindre.

Subvenció per a camins

Arreglar els camins ...... amb una subvenció concedida per la Diputació també va comtar amb l'abstenció del grup popular. L'alcalde Vicent Gomar va remarcar que les ajudes de la Conselleria per a arreglar camins ja s'havien acabat i no se'n concedirà cap, tot a causa de la situació econòmica en que es troba el Consell de la Generalitat. El regidor d'agricultura Vicent Fayos va deixar caure que els diners de la subvenció de la Diputació sols donaran per a arreglar el mal estat en què es troben i, res d'asfaltar.

Mocions 

La controvèrsia dialèctica va sorgir quan el partit socialista va presentar dos mocions per a la seua aprovació o no en el plenari. En la primera moció es reclamanava que la Conselleria pagara a la guarderia infantil Crist de l'Empar la subvenció que li deu ja que de no ser així perilla la seua subsistència, també es reclamava que s'abonaren a l'ajuntament les subvencions concedidesque tenien pendents. Estes reclamacions anaven precedides d'un alegat sobre el balafimanent de diners que ha dut a terme la Generalitat Valenciana conseqüència del qual és la situació crítica en què es troba la guarderia infantil.

El popular Natalio Navarro va qualificar la moció de política per la qual cosa no podien votar a favor, això sí, estaven disposats a ajudar a la guarderia acomanyant la junta directiva a València a la Conselleria corresponent.

En este punt va intervindre el portaveu d’AIPD (Associació Independent de la Pobla del Duc) Joan Bataller, que va manifestar el seu malestar sobre el procediment de les mocions. El regidor d'AIPD va dir que ell tenia informació que sols es presentava una moció i ara es trobava en la sorpresa que n'hi havia dos. Els socialistes van contestar que sí, que en un principi anava una sol moció però que després havien decidit dividir-la en dos. Aleshores com el regidor independent no va vore la cosa clara va decir abstindre's en la votació. Esta abstenció va motivar que hi haguera empat: 5 a favor, el socialistes i 5 en contra, el PP. en no haver majoria va decidir el vot de qualitat de l'alcalde.

 La segona moció presentada pels socialistes feia referència als retalls econòmics que està duent a terme la Generalitat, retalls que han afectat a una disminució de l'assistència sanitària a la Pobla (els dissabtes ja no vindrà cap metge al poble, en cas de necessitat s'haurà d'anar a Benigànim o a Xàtiva) i una disminució dels serveis educatius en els centres d'ensenyament públic en el poble. (No es cobrixen les baixes del professorat).

Els populars van considerar que era una moció política i no n'estaven d'acord. També afirmaren que els retalls  a que es referia la moció no eren del tot cert.  El regidor socialista, amb una certa indignació, en vore que es negava l'evidència dels retalls que estan sofrint el sistema sanitari i educatiu en la nostra Comunitat, va increpar el regidor popular J.B. Llorrens que treballa en el sector educatiu i li va dir  que diguera públicament si en el centre públic on ell treballa havien hagut retallades o no. Tres vegades va haver de preguntar li-ho el regidor socialista Jordi Bravo (que també treballa en el sector de l'ensenyament). Finalment, el regidor popular va dir que en el seu centre no passava el que passa a la Pobla. El públic assistent al plenari es va quedar sorprés davant de la resposta.

El regidor socialista J.Bravo va acusar el regidor popular J.B. Llorens de defendre unes sigles de partit abans que reconéixer una realitat que tothom coneix: la política de gastar-se enormes sumes de diners en grans events ha dut com a resultat que els serveis educatiu i sanitari de la nostra Comunitat estiga en una situació crítica, i en el nostre poble s'ha traduït en retalls en l'assistència mèdica.

En el creuament d'opinions entre socialistes i portaveu del PP este va dir: En sa casa cadascú administra els diners com vol. Va donar a entendre quines eren les prioritats del Consell alhora d'administrar els diners que tots els valencians paguem amb impostos.

 

Proposta del PP de baixar l'impost municipal de la plusvàlua

El Partit Popular va presentar al plenari una proposta de baixar l'impost municipal de la plusvàlua, la proposta no va ser acceptada perquè no era d'urgència.

 

En el torn de precs i preguntes Natalio Navarro va preguntar:

 —Segons diuen per ahi, el Centre Social va a tancar?

R.-El centre social no tancarà, és més estem renegociant el contracte amb l'empresa que l'administra a fi que resulte més barat per al poble i done més servicis dels que dóns ara.

—Van a tirar al carrer a dones que treballen per a l'empresa que realitza la neteja dels locals municipals?

R.- Estem estalviant el màxim possible i això passa per renegociar el contracte que tenim en esta empresa. No fa falta netejar tots els dies tots els locals, d'eixa menera ens estalviarem més de 20.000 euros. Si l'empresa ha de fer retalls de personal això no és cosa nostra.

—Què passa amb l'obra del Centre Luís Tormo?

Resposta de l’alcalde: esta pregunta te la contestaré en el pròxim ple i t'avance, vés preocupant-te perquè vas a tindre motius

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REGIDORS DEL PP de la Pobla NEGUEN L'EVIDÈNCIA.

Declaracions del President de la Generalitat on reconeix i s'avergonix de l'efecte de les retallades en educació

Ante la proliferación de alumnos de Secundaria que acuden a los institutos ataviados con mantas y batines por falta de calefacción, Fabra dijo que esas imagenes "nos avergüenzan a todos". En este sentido, el jefe del Consell explicó que esa imagen "no la podemos dar, por lo que ya se han dado las instrucciones para que los centros de Secundaria cobren los retrasos que tengan pendientes" y que "no se vuelvan a repetir". "Si estamos apostando por una educación que permita que los jóvenes tengan oportunidades, no podemos ofrecer esa imagen"

Per als regidors de la Pobla la falta de solvència de la Generalitat als centres d'educació no existeix.

 

 

Quan els socialistes critiquen en la moció presentada la quantitat de diners que s'ha gastat el Govern valencià en grans events com la Formula 1 i d'altres semblants, el Sr. Natalio contesta:

"Cadascú administra en sa casa els diners conforme vol"

Natalio Navarro del PP té una forma molt particular del concepte d'administrar els diners públics, els diners dels valencians

És evident que: Ni l'educació ni la sanitat són una prioritat per al portaveu popular de la Pobla


 

ESCRIT DE RECOLZAMENT A LA MOCIÓ DEL PSPV presentat per l'agrupació Independent AIPD

...AIPD proposa també al Plenari, exigir la devolució dels diners defraudats a l´erari públic en la gestió d´empreses públiques, ja siguen locals, autonòmiques o estatals...

MOCIONS PRESENTADES PEL PSPV

Alumnos del IES Navarro Santafé de Villena, en Alicante, dando una clase con mantas /INFORMACIÓN

IMPOST DE LA PLUSVÀLUA

 Impost que es paga al municipi cada vegada que hi ha una transmissió de propietat d'un bé immoble (habitatge, plaça d'aparcament, comercial, solar, nau industrial, etc.). El que es grava és l'increment del valor experimentat pel terreny des de la data en què es va adquirir fins a la data en què es transmet.

Este impost el va posar el PP en el 2007 i en aquell moment els regidors del PSPV van votar en contra.